Tilbud i Hele Danmark | Dine gratis annoncer | Log ind | Om Hele.dk |

Prøv også Ruteplan, sådan planlægger du nemmest din ferie og dine rejser i Europa. | Portrætfoto og boudoir: Fotograf i Aarhus.

Tilbud i Hele Danmark: Kalenderen Mad Bolig Job Penge Biler Shopping Oplevelser Service Personlige Aarhus København

Hele.dk nyheder
Letbane for smal til cykler, og din blære skal klare 100 km.
5. Juli 2015
Den meget omtalte letbane kører på specielle skinner, der er for smalle til at du kan have din cykel med. Desværre. Det er noget af en skuffelse for Aarhus, der er Danmarks cykelby nr. 1.
Der er bedre plads i de københavnske S-tog, de kører nemlig på skinner der er en halv meter bredere end skinnerne i Aarhus. Så københavnerne har cykelholdere i togene, men den går ikke i Aarhus.
Letbanen oplyser at du er velkommen til at forsøge at tage din cykel med og stå med den i flexarealet, men du skal nok ikke regne med at der er plads til den. I hvert fald ikke i myldretiden, forlyder det.
Til gengæld er det helt sikkert at du skal have en god jysk blære, hvis du tager letbanen helt til Grenå. De gamle grenåtog med toiletter, udskiftes med funklende nye tog uden toiletter. Til gengæld bliver alt andet smartere og mere strømlinet med italienske tog fra samme koncern som står bag IC4-skandalen, Finmeccanica.
Hvis din blære ikke kan holde sig 100 kilometer og en god times kørsel, kan du evt. medbringe en tom sodavandsflaske, foreslår trafik-eksperter.
www.letbanen.dk/