Dine gratis annoncer

Prøv også Ruteplan, sådan planlægger du nemmest din ferie og dine rejser i Europa. | Fotograf i Aarhus: Portrætfoto og boudoir. | Kalenderen

Tilbud Restaurant Bolig Job Penge Biler Shopping Oplevelser Service 8000.dk Københavns Nyheder

Cykel tilbud
Det var tyskeren Karl von Drais som opfandt din cykel i 1817. Men heldigvis har andre gennem tiden hjulpet med til at gøre cyklen bedre. Oprindeligt var den nemlig bare en træhest hvor man sad i gåhøjde på en tværstang mellem to forholdsvis store træhjul. Når man skulle fremad, sparkede man sig frem med fødderne på jorden. Cyklen blev fremstillet i flere tusinde eksemplarer det første år. Mange af dem i mere jern end træ. Der er 37 kilometer mellem de to franske byer Beaune og Dijon. I 1818 fik sparkecyklen rekord på strækningen. Cykelsparkeren holdt en gennemsnitsfart på 15 kilometer i timen. Heldigvis for skotterne, som altid er gode for en opfindelse. Kirkpatrick Macmillan opfandt i 1839 pedalerne til din cykel. Til en start sad pedalerne fast på forhjulet, som man så gjorde kæmpe stort, så man kunne komme godt fremad for hver omdrejning af pedalerne. Cyklen hed en velocipede. Efterhånden som folk drattede af den meget høje cykel, blev den i folkemunde døbt "væltepeteren". 40 år senere fandt man på at sætte en kæde på pedalerne, og trække cyklen på baghjulet. Dermed kunne hjulene være lige store, og det var langt mere sikkert at cykle. Cyklen blev kaldt "safety-cyklen" - vore dages cykel. Næsten samtidig, 1888, opfandt John Boyd Dunlop dæk med luft i. Franskmanden Payl de Vivie bragte cyklen helt frem i lyset ved at opfinde gearet. Det var i 1905. Og lige siden har den bare cyklet af sted :-) Hvert år handles der tuindsvis af cykler. Du finder gode cykel tilbud på opslagstavlen i netto, i lokalavisen og på loppemarkedet. Et par hundrede til en brugt cykel, så er du kørende.

Billig cykel behøver ikke være brugt
Billig cykelDet er sandt nok - gamle cykler blev lavet i en høj kvalitet. De cykler var ikke til at slide op. Det var holdbare cykler. Den bedste jeg har haft nogensinde, var min bedstemors gamle sorte cykel fra 50'erne. Den cyklede som en drøm. Jeg satte tandhjulet fra min lillebrors barnecykel på den, så gearingen blev omkring 10 meter. Hurtig cykel blev den. Så den billigste cykel, det er din bedstemors. Måske er hun så gammel, og hun vil forære dig cyklen gratis. En ny cykel kan også være billig. Køb den i supermarkedet og smid den ud om et par år - eller invester i en langstidsholdbar luksuscykel fra cykelhandleren. Målt hen over tid kan dyre cykler vise sig at være meget billigere end dem vi importerer fra Kina.